povazsky-cukor-krystalovy-hruby-pecenie-ako-od-babicky-recepty

hrubé kryštáliky cukru v limitovanej retro edícii

Kde kúpim retro cukor?
povazsky-cukor-krystalovy-hruby-pecenie-ako-od-babicky-recepty-chlebik-celozrnny-rychly-recept-na-chlieb-retropovazsky-cukor-krystalovy-hruby-pecenie-ako-od-babicky-recepty-buchty-tradicne-vanilkovy-puding-sladke-retropovazsky-cukor-krystalovy-hruby-pecenie-ako-od-babicky-recepty-venceky-vanilkovy-puding-sladke-retropovazsky-cukor-krystalovy-hruby-pecenie-ako-od-babicky-recepty-repaky-repa-buchticky-tradicny-tekvica-kysnute-cesto-retro-plech recept osie hniezda sweet family povazsky cukorpovazsky-cukor-krystalovy-hruby-pecenie-ako-od-babicky-recepty-repaky-repa-buchticky-tradicny-kysnute-cesto-retro-prekladany-orechy-bublanina-liker-kolac-povazsky-cukor-krystalovy-hruby-pecenie-ako-od-babicky-recepty-venceky-vanilkovy-puding-sladke-retropovazsky-cukor-krystalovy-hruby-pecenie-ako-od-babicky-recepty-repaky-repa-buchticky-tradicny-kysnute-cesto-retro-piskot-piskotove-cesto-praskovy cukor-plnka-pena-sladke-tradicne-retro-madle-posypka-mandlova-jablko-jablkac-jesenpovazsky-cukor-krystalovy-hruby-pecenie-ako-od-babicky-recepty-repaky-repa-buchticky-tradicny-kysnute-cesto-retro-piskot-piskotove-cesto-praskovy cukor-plnka-pena-sladke-tradicne-retro-gastany-gastanova-rolada-jesen

Repáky

Poznáte repáky? Nie? Radi vám ich predstavíme. Slovo repáky je odvodené od repy ( myslíme tej cukrovej). Ide o tradičný recept na kysnuté buchty plnené plnkou z cukrovej repy. Nemusíte sa obávať nezvyčajnej náplne. Pridajte do nej mak, hrozienka, štipku škorice a uvidíte, že sa po repáčikoch len tak zapráši. Inšpirovali sme vás? Tak šup do kuchyne a zamieste si to najlepšie kysnuté cesto na chutné repáky.

povazsky-cukor-krystalovy-hruby-pecenie-ako-od-babicky-recepty-repaky-repa-buchticky-tradicny-kysnute-cesto-retro-modranska-keramika

Cesto

1 kg polohrubej múky
10 dkg SweetFamily kryštálového cukru
2 žltky
10 dkg masla (alebo 2 dcl oleja)
½ litra vlažného mlieka
1 malá kocka kvasníc (42 g)
soľ
SweetFamily práškový cukor na posypanie

Plnka:

2 ks repy (po 1,5 kg)
2 PL masla
10 PL pomletého maku
100 g SweetFamily kryštálového cukru
2 balíčky vanilkového cukru
1 ČL mletej škorice
4 – 5 PL hrozienok namočených v rume

Celý recept

Príbeh retro cukru

Cukor ako kedysi

Aby bolo vaše pečenie s trochou dávky  nostalgie, prinášame vám cukor ako kedysi. Limitovaná edícia hrubého kryštálového cukru je ako cukor v 80.-90. rokoch.  A to tak svojim dizajnom, ako aj obsahom.

My v Považskom cukre sme uvarili hrubý kryštálový cukor, ktorý tých skoršie narodených vráti do obdobia, kedy väčšie kryštáliky cukru boli bežnou súčasťou kuchyne. A mladšej generácii pripomenie minulosť, na ktorú nostalgicky spomínajú naše mamy a staré mamy. Hrubé kryštáliky cukru boli ich obľúbenou ingredienciou pri pečení sladkostí z kysnutého cesta, piškótových zákuskov či koláčov, ale aj pri príprave voňavého chlebíka. 

Poctivo sme ho varili v našom cukrovare celé 3 dni. Výsledkom je veľkosť  kryštálikov 1.0 mm – 3.55 mm v približne 80 % produktu. Pre porovnanie, štandardný kryštálový cukor má veľkosť kryštálov 0.4 – 1.0 mm.

povazsky-cukor-krystalovy-hruby-pecenie-ako-od-babicky-recepty

Kde použiť retro cukor?

Kysnuté koláče? Sladké dobroty z piškótového cesta? Alebo domáci chlieb?

Spomínate si na obdobie, keď ste prázdniny trávili u starých rodičov a babky vám veselo vypekali samé kysnuté koláče. Všetko sa to začínalo zamiesením cesta a jeho postupným zväčšovaním objemu. Príprava kysnutého cesta nie je žiadna veda a celkom určite to zvládnete aj vy. Potrebujete k tomu len tie správne ingrediencie. Dôležité je pripraviť si kvások z droždia, vlažného (nie z horúceho, ani studeného) mlieka a nezabudnite ani na štipku kryštálového cukru. Veď práve ten podporí celý proces kvasenia a cesto bude krásne nakysnuté. Alebo máte radšej sladkosti z piškótového cesta? Správny pomer vajíčok, cukru a múky sú predpokladom pri príprave tej najlepšej „piškóty“.  Máme pre vás inšpirácie pre všetky druhy cesta. Stačí si len vybrať to, na ktoré máte práve chuť. Vyskúšajte pri pečení našu limitovanú edíciu hrubého kryštálového cukru.

Recepty

Súťaž

Odkiaľ pochádzajú hrubé kryštáliky cukru? Odpovedzte správne na otázku a zapojíte sa do žrebovania o 20 cien.

Už 117 rokov prináša Považský cukor do vašich domácností sladké okamihy. Vyrábame pre vás kryštálový cukor, jemnejší krupicový cukor a práškový cukor. Tento rok sme vás chceli prekvapiť limitovanou edíciou hrubého kryštálového cukru. Viete kde sa tento cukor vyrobil? Sme zvedaví na miesto, kde sídli náš cukrovar –  Považský cukor a.s.

Hráme o 15 x 10kg hrubého kryštálového cukru,
4 x balíček kuchynských pomôcok
a 1x kuchynský robot.

Odpovedať

Kde kúpim retro cukor?

Nájdete v obchodných sieťach

CBA a Tesco

etikety-na-zavaraniny-flase-aplikacia-cukor-cupcake-pomoc-v-domacnosti-kuchyna-masla-povazsky-cukor-krystalovy-hruby-pecenie-ako-od-babicky-vytvor-si-vlastne-etikety

Etikety

Vyskúšajte našu novú aplikáciu na výrobu etikiet. Upečte niekomu sladký koláčik s venovaním. Alebo si označte vaše zaváraniny kreatívnou etiketou. Etikety si môžete vytvoriť na akúkoľvek tému.

Vyskúšajte teraz

Kontakt