Veľkonočná súťaž

Napečte lepšie ako suseda a vyhrajte!

Pošlite nám fotografiu svojho veľkonočne upraveného receptu a vyhrajte super ceny.

 

Velkonočný baranček

Jedným zo symbolov Veľkej noci je veľkončný baranček. Poslúži nielen na dotvorenie sviatočnej atmosféry, ale aj výborne chutí. Jemnú madľovú chuť získate pridaním mletých mandlí do cesta.

Veľkonočné muffiny

Kto by nemal rád čokoládu? Pre milovníkov čokolády máme inšpiráciu v podobe čokoládových cupcakes. Ak čokolády nemáte stále dosť, oceníte aj čokoládový krém na cupcakes. Ak preferujete viac farieb, cupcakes môžete dozdobiť svetlým krémom.

Súťaž: pošli recept a vyhraj

Nechajte pracovať svoju fantáziu a buďte kreatívni! Sladká veľkonočná výzva je tu!

Jar sa blíži a s ňou aj Veľká noc. A aká by to bola Veľká noc bez sladkého pečenia?

S Veľkou nocou sa spája niekoľko motívov. Či už v podobe barančeka, zajačika, kuriatka alebo veľkonočných vajíčok. Ako aj rôzne kvety, a v neposlednom rade veľa farieb. Ako pripravujete alebo zdobíte veľkonočné dobroty vy?

Pošlite nám fotku vami napečených koláčov, zákuskov alebo sladkej dobroty s veľkonočným motívom / dekoráciou a my vás zaradíme do žrebovania o zaujímavé ceny. Je na vás či to bude sladká dobrota v tvare vajíčka, prípadne koláčik ozdobený jedlými veľkonočnými motívmi. Dôležitá je vaša predstavivosť.

O Čo hráte?

2 x Podložka na cesto silikónová 58×48 cm  + valček s nastaviteľnou hrúbkou cesta

1 x etažérka 

2 x hlboký plech 39×26 cm 

1 x chladiaci podnos 

3 x 10 kg cukru (kryštálový, práškový alebo krupicový cukor)

 

Veľkonočné etikety

Vyskúšajte našu novú aplikáciu na výrobu etikiet. Upečte niekomu sladký koláčik s venovaním. Alebo si označte vaše darčeky kreatívnou vianočnou menovkou. Etikety si môžete vytvoriť na akúkoľvek tému.

Produkty

Kryštálový cukor
je tým pravým pre všestranné použitie v kuchyni. Výborne sa hodí k príprave piškótového a kysnutého cesta.
Krupicový cukor
Vdaka lahko rozpustným kryštálom sa krupicový cukor stáva neodmyslitelnou prísadou pri príprave jemného peciva a dezertov, ale aj pri dochucovaní omácok
Práškový cukor
Velmi jemne zomleté kryštáliky cukru dodávajú práškovému cukru vynikajúcu rozpustnost. Vdaka tomu sa výborne hodí na dekorovanie tort, zákuskov, do krémov a na polevy.
Hnedý cukor
Karamelový nádych hnedého cukru zvýrazní chut a hnedú farbu tmavého peciva. Je oblúbenou prísadou pri pecení s cokoládou, mandlami a orechmi, ako aj koreninami.
Trstinový cukor
Užite si jemnú, tropickú vônu nerafinovaného, zlatohnedého trstinového cukru pri pecení, varení, sladení jedál ci v nápojoch.
Retro cukor
Hrubé kryštáliky cukru v Retro edícii Považského cukru, ktorý je vhodný na prípravu piškótového cesta, kysnutého cesta alebo chlebového cesta.

Veľkonočný tip

Tip na veľkonočnú cukrovú dekoráciu

Z dvoch bielkov, kryštálového cukru a farbiva vypracujte homogénnu hmotu. Naplňte ňou formičky na vajíčka (prípadne silikónovú formu na vajíčka) až po povrch, ktorý následne zarovnajte. Formu s hmotou nechajte odstáť aspoň 24 hodín. Hmota sa za tento čas vysuší. Potom hmotu vyklopte z foriem.

Z jedného bielka a práškového cukru vypracujte hustú polevu. Natrite ňou zarovnanú polovicu vajíčkovej farebnej hmoty, priložte farebnú stuhu a prikryte druhou polovicou vajíčka. Obe polovice k sebe pevne stlačte. Nechajte odstáť. Cukrové vajíčka môžete použiť na ozdobu čohokoľvek, vyniknú však najmä na konárikoch.